Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Themabijeenkomsten

Q Sessie

donderdag 15 februari 2024

18:00 - 22:00
Toelichting

Wijkcentrum Dalemplein

Agendapunten

 1. 1

  Beste raadsleden, fractieassistenten en voorzitter,


  Op donderdag 15 februari zit de Q weer in de week: tijd voor de eerste Q-sessie van het jaar. We nodigen jullie daar graag voor uit.


  De inhoud van het programma
  We hebben het programma opgedeeld in vieren:

  1. Je ontdekt wat de griffie eigenlijk allemaal doet …
   We hebben het gevoel dat niet iedereen weet wat de griffie doet en waarvoor je haar kunt inschakelen. We laten je graag kennismaken met waar de griffie zich mee bezighoudt.
  2. Je komt erachter hoe de werkgeverscommissie haar rol invult
   De griffier is formeel in dienst van de gemeenteraad en daarmee is de gemeenteraad dus Hans’ werkgever. De werkgeverscommissie heeft het mandaat om het werkgeverschap op zich te nemen. Op 15 februari vertellen Anselm en Joost hoe zij dat invullen.
  3. Je gaat met je collega-raadsleden in gesprek
   Tijdens de Q-sessie van september hebben jullie gesproken over raadscommunicatie. De werkgeverscommissie heeft daarover een voorstel (bijlage). We leggen dat voorstel graag aan jullie voor om met elkaar daarover in gesprek te gaan.
  4. Je maakt kennis met een nieuw stuk gereedschap
   En dan hebben we het over het Burgerberaad. Een instrument om de betrokkenheid van inwoners bij de besluitvorming een flinke boost te geven. We vertellen je graag over de voorwaarden. In de bijlage een samenvatting van wat een Burgerberaad nu eigenlijk is.

  De praktische zaken rondom het programma
  Locatie: Brede School Dalemplein (Kruithoorn 3)
  18.00 uur: we ontvangen jullie met een (enigszins) warme maaltijd; dus kom op tijd!


  We rekenen erop dat je komt. Laat je uiterlijk 8 februari aan de griffie griffie@gorinchem.nl weten als je er niet bij bent?


  Tot slot
  Wij hebben er zin in. Heb je nog vragen over de inhoud van het programma of de praktische zaken ervan? Vraag het de griffie gerust.


  Hartelijke groet,


  Werkgeverscommissie & griffie